ИНСТИТУТ ПО ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ И ТЕХНОЛОГИЧЕН ТРАНСФЕР "ПРОФ. Д-Р БОРИСЛАВ БОРИСОВ"

Търсене: Новини

За първи път в България: Професионален курс „Музикалният бизнес като творческа индустрия“

сряда, 31 май 2023 7:17

  

  

За първи път в България: Професионален курс „Музикалният бизнес като творческа индустрия“

  

Между 12 и 16 юни 2023 г. в Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер (ИИСТТ) „Проф. д-р Борислав Борисов" на УНСС ще се проведе първият в България професионален курс „Музикалният бизнес като творческа индустрия“, организиран съвместно от Българската асоциация на музикалните продуценти /БАМП/ и ИИСТТ. Модулите на обучение ще бъдат водени от академични и професионални лектори от България и чужбина, експерти в своята сфера, сред които проф. Мария Маркова /ИИСТТ/УНСС/, Лодовико Биенвенути от Международната конфедерация на звукозаписната индустрия /IFPI/, специалисти от ПРОФОН  и МУЗИКАУТОР, музикални издатели, звукозаписни компании, организатори на концерти и фестивали и международни мениджъри на артисти.

  

Курсът ще разгледа музикалния бизнес от всички негови страни, със специално внимание както върху различните участници в него - автори, музикални издатели, артисти, звукозаписни компании, мениджъри, промоутъри и др., така и върху пътя на техните приходи. Курсът е насочен към всеки, който има желание да изгради стабилна кариера в някое от звената на музикалната индустрия.

 

Повече информация и записвания ТУК.


Високият интерес, проявен към съвместната инициатива на БАМП  и ИИСТТ  по проблемите на музикалния бизнес  провокира организация на курс по проблемите на музикалния бизнес за есента на 2023 г., за което ще бъдете информирани допълнително. 

Галерия снимки от За първи път в България: Професионален курс „Музикалният бизнес като творческа и ...