ИНСТИТУТ ПО ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ И ТЕХНОЛОГИЧЕН ТРАНСФЕР "ПРОФ. Д-Р БОРИСЛАВ БОРИСОВ"

Професионален курс „Музикалният бизнес като творческа индустрия“

сряда, 31 май 2023 7:19 /
Начало:
понеделник, 12 юни 2023 9:00
Край:
петък, 16 юни 2023
Място:
ИИСТТ
Подробности:

 

За първи път в България: Професионален курс „Музикалният бизнес като творческа индустрия“

 

Между 12 и 16 юни 2023 г. в Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер (ИИСТТ) „Проф. д-р Борислав Борисов" на УНСС ще се проведе първият в България професионален курс „Музикалният бизнес като творческа индустрия“, организиран съвместно от Българската асоциация на музикалните продуценти /БАМП/ и ИИСТТ. Модулите на обучение ще бъдат водени от академични и професионални лектори от България и чужбина, експерти в своята сфера, сред които проф. Мария Маркова /ИИСТТ/УНСС/, Лодовико Биенвенути от Международната конфедерация на звукозаписната индустрия /IFPI/, специалисти от ПРОФОН  и МУЗИКАУТОР, музикални издатели, звукозаписни компании, организатори на концерти и фестивали и международни мениджъри на артисти.

 

Курсът ще разгледа музикалния бизнес от всички негови страни, със специално внимание както върху различните участници в него - автори, музикални издатели, артисти, звукозаписни компании, мениджъри, промоутъри и др., така и върху пътя на техните приходи. Курсът е насочен към всеки, който има желание да изгради стабилна кариера в някое от звената на музикалната индустрия.

 

Повече информация и записвания ТУК.

 

Високият интерес, проявен към съвместната инициатива на БАМП  и ИИСТТ  по проблемите на музикалния бизнес  провокира организация на курс по проблемите на музикалния бизнес за есента на 2023 г., за което ще бъдете информирани допълнително.