ИНСТИТУТ ПО ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ И ТЕХНОЛОГИЧЕН ТРАНСФЕР

Търсене: Новини

Договор за сътрудничество с Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”

петък, 30 април 2021 12:30

    

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и проф. д-р Сава Димитров, ректор на Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”, подписаха договор за сътрудничество.

    

Ректорите - проф. С. Димитров (НМА) и проф. Д. Димитров(УНСС)

     

Ректорът на УНСС проф. Д. Димитров обърна внимание, че сме водещи в областта на интелектуалната собственост, което ще е от полза за НМА. Той допълни, че УНСС иска да развива и културна дейност. Аула “Максима” може да е място за творчески изяви - театрални постановки, музикални представления, още повече, че Студентски град няма много възможности за такива изяви“.  

Проф. д-р Сава Димитров сподели, че подобна инициатива ще намери място в дейността на НМА и приема това сътрудничество за различен продукт и подход. Той  коментира, че интелектуалният актив от страна на УНСС ще бъде полезен и важен за тях. Проф. С. Димитров каза, че се опитва да “разтвори” дейността на академията и припомни, че техният академичен оркестър е специално създаден и студентите – солисти, диригенти и певци, изнасят редовни концерти. „Никъде в Европа не съществува оркестър с такъв обхват“. И този оркестър може да прави изнесени концерт, включително и в УНСС допълни ректорът на НМА. 

 

На събитието в зала Тържествена присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, както и координаторите по проекта, от страна на УНСС проф.д-р Владя Борисова, директор на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер (ИИСТТ), проф. д-р Виолета Горчева, зам.-декан - от страна на НМА. (на снимката долу

  

Проф. Стоянова, зам.-ректор, проф. Горчева, зам.-декан, проф. Борисова, директор на ИИСТТ (от ляво на дясно)

   

Договорът включва различни дейности в областта на интелектуалната собственост и сътрудничество чрез студентски стажове, обмен на информация и публикации, участия в различни събития, лекции. Обучения в УНСС и от страна на ИИСТТ за специалисти и служители от НМА. 

  

Проф. Стоянова, зам.-ректор проф. Горчева, зам.-декан, проф. Борисова, директор на ИИСТТ (от ляво на дясно)

  

  

    

Галерия снимки от Договор за сътрудничество с Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеро ...