ИНСТИТУТ ПО ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ И ТЕХНОЛОГИЧЕН ТРАНСФЕР "ПРОФ. Д-Р БОРИСЛАВ БОРИСОВ"

Търсене: Новини

Създаване на Мрежа "Творчески индустрии"

четвъртък, 20 октомври 2022 12:07

 

На 21 октомври 2022 г. от 15.00 в Конферентна зала на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер ще се проведе среща за създаване на Мрежа "Творчески индустрии". В нея ще вземат участие лица и организации ангажиране с функционирането на творческите индустрии в Република България.

Инициативата цели създаване на среда за обсъждане, дискусии и обмен на мнения по различни въпроси от актуалния дневен ред на творческите индустрии в Република България, провокирани от правната и бизнес среда, от необходимостта за единен подход в решаването на проблеми, в т.ч. и свързаните с имплементиране на европейски норми; представяне на аргументирани консолидирани становища и предложения към законодателните и правоприлагащите органи и институции в страната по актуални въпроси на творческите индустрии; както и засилване на връзката "Академия - Бизнес".

Изборът на Университета за национално и световно стопанство като мястото на срещата отчита исторически традиционната роля на висшето училище като автономна институция, храм на знанието и свободния диалог, трибуна за генериране и споделяне на нови идеи и алтернативни модели за развитието на обществото ни.

Галерия снимки от Създаване на Мрежа "Творчески индустрии" ...