ИНСТИТУТ ПО ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ И ТЕХНОЛОГИЧЕН ТРАНСФЕР "ПРОФ. Д-Р БОРИСЛАВ БОРИСОВ"

Търсене: Новини

Студентите от випуск 2022 на катедра „Интелектуална собственост и технологичен трансфер“ получиха своите дипломи и учредиха Алумни клуб

понеделник, 31 октомври 2022 9:03

Снимка: Йордани Дамянова


На 28.10.2022 г. в аула „Максима“ на УНСС се състоя официалната церемония по връчване на дипломите на випуск 2022 на студентите от специалности „Интелектуална собственост и бизнес“ и „Творчески индустрии и бизнес“ на катедра „Интелектуална собственост и технологичен трансфер“.

Ръководителят на катедра „Интелектуална собственост и технологичен трансфер“ поздрави дипломантите с придобитите знания в една от най—значимите области на управлението днес – интелектуалната собственост като бизнес ресурс и фактор за постигане на конкурентоспособност. Посочи широкия спектър от знания и специални умения, придобити от дипломантите на 28- мия випуск на катедрата, чиято академична дейност надхвърля 30 години и е единственото акредитирано академично звено в страната, което дава знания и умения по управление на интелектуалната собственост. Пожела на дипломантите младежко дръзновение, отдаденост и да постигат успехи в личния и професионалния си живот, да не забравят академичната общност на УНСС, част от която са те и ще бъдат добре дошли в научните и професионални дискусии, организирани от катедрата и от Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер.

Снимка: Йордани Дамянова

Ръководителят на катедра "Интелектуална собственост и технологичен трансфер" - проф. д-р Мария Маркова, заедно с академичния състав на катедрата и дипломантите от випуск 2022г.

Научният секретар на катедрата – гл. ас. д-р Димитрина Папагалска приветства дипломантите, някои от които вече са и студенти в магистърската специалност на катедрата и пожела на тези от тях, които се стремят към академична кариера, скоро да се присъединят към катедрата и като докторанти и преподаватели.

Сред официалните гости на церемонията бяха г-н Мехти Меликов – директор на дирекция „Авторско право и сродните му права“ към Министерство на културата, д-р Димитър Ганчев – зам.-директор в сектор „Авторско право и творчески индустрии“ в Световната организация за интелектуална собственост, Швейцария, д-р Юлияна Томова – директор на издателство „Български бестселър“ и адв. Васил Павлов – управляващ партньор в кантора, специализирана в правни услуги в целия спектър на интелектуалната собственост. Всички те приветстваха студентите и техните гости и им пожелаха успех в професионалната реализация след дипломирането.

В официалната церемония участваха също членовете на академичния състав на катедрата, хонорувани преподаватели и докторанти.

Отличникът на випуска – Цветелина Сърбинова от специалност „Творчески индустрии и бизнес“ получи от ръководителя на катедрата проф. д-р Мария Маркова своят диплома, грамота за отличие и подарък – професионална литература. Доц. д-р Николай Крушков връчи диплома и награда на студента с най-висок успех от специалност „Интелектуална собственост и бизнес“ – Елеонора Иванова.


Снимка: Йордани Дамянова

Галерия снимки от Студентите от випуск 2022 на катедра „Интелектуална собственост и технологичен т ...