ИНСТИТУТ ПО ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ И ТЕХНОЛОГИЧЕН ТРАНСФЕР "ПРОФ. Д-Р БОРИСЛАВ БОРИСОВ"

Търсене: Новини

Кръгла маса на тема „Световен ден на интелектуалната собственост в България“

четвъртък, 26 април 2018 15:11

Разглеждате снимки от Кръгла маса на тема „Световен ден на интелектуалната собственост в България“

Вижте пълен текст на Кръгла маса на тема „Световен ден на интелектуалната собственост в България“

Катедра „Творчески индустрии и интелектуална собственост“ организира съвместно с Профон, Музикаутор, Филмаутор, ТЕРАПРО, Артистаутор и БАМП кръгла маса на тема „Световен ден на интелектуалната собственост в България”. Във форума участваха г-жа Моника Зикова от Световната организация за интелектуална собственост (СОИС), представители на ректорското ръководство и на съорганизаторите, студенти, преподаватели, гости.

Катедра „Творчески индустрии и интелектуална собственост“ организира съвместно с Профон, Музикаутор, Филмаутор, ТЕРАПРО, Артистаутор и БАМП кръгла маса на тема „Световен ден на интелектуалната собственост в България”. Във форума участваха г-жа Моника Зикова от Световната организация за интелектуална собственост (СОИС), представители на ректорското ръководство и на съорганизаторите, студенти, преподаватели, гости.

<i><span><img src="/Uploads/Itib/_35eb6_tar1.jpg	" width="1387" height="1166" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;"></span></i>

<span>Осем бакалаври и трима магистри с най-висок успех &ndash; Катина Димитрова, Десислава Николова, Антоанета Ангелова, Мартина Маринова, Ана Йорданова, Цветелина Радева, Верона Йорданова, Марина Петрова, Росина Петрова, Сюре Чаушева и Адрияна Богомилова - получиха комплекти с четирите учебни помагала от официалните гости на тържествената част на кръглата маса.<o:p></o:p></span>

Осем бакалаври и трима магистри с най-висок успех – Катина Димитрова, Десислава Николова, Антоанета Ангелова, Мартина Маринова, Ана Йорданова, Цветелина Радева, Верона Йорданова, Марина Петрова, Росина Петрова, Сюре Чаушева и Адрияна Богомилова - получиха комплекти с четирите учебни помагала от официалните гости на тържествената част на кръглата маса.

<span style="font-size: x-small;"><i>Доц. Борисова подари на проф. Гоев комплект с учебните помагала</i></span>

Доц. Борисова подари на проф. Гоев комплект с учебните помагала

<span style="font-size: x-small;"><i>Студентка получи своя комплект от г-жа Моника Зикова</i></span>

Студентка получи своя комплект от г-жа Моника Зикова

Проф. Гоев поздрави участниците във форума от името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев. За катедра &bdquo;Творчески индустрии и интелектуална собственост&ldquo;, чийто създател е почетният ректор проф. д-р Борислав Борисов, са важни две неща &ndash; сътрудничеството със СОИС, което е гаранция за нивото на катедрата, и множеството външни преподаватели, което е показател, че нашите студенти освен теоретични, получават и практически знания, отбеляза той.

Проф. Гоев поздрави участниците във форума от името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев. За катедра „Творчески индустрии и интелектуална собственост“, чийто създател е почетният ректор проф. д-р Борислав Борисов, са важни две неща – сътрудничеството със СОИС, което е гаранция за нивото на катедрата, и множеството външни преподаватели, което е показател, че нашите студенти освен теоретични, получават и практически знания, отбеляза той.

<span>След тържествената част форумът продължи с кръгла маса по въпроси за промените в Закона за авторското право и сродните му права, които бяха разяснени от г-жа София Щерева, изпълнителен директор на ПРОФОН, и г-н Велизар Соколов, изпълнителен директор на ТЕРАПРО (<i>на снимката долу</i>).<o:p></o:p></span>

След тържествената част форумът продължи с кръгла маса по въпроси за промените в Закона за авторското право и сродните му права, които бяха разяснени от г-жа София Щерева, изпълнителен директор на ПРОФОН, и г-н Велизар Соколов, изпълнителен директор на ТЕРАПРО (на снимката долу).

<span>Режимът, свързан с концертната дейност, беше представен от възпитаничката на катедрата г-жа Росина Петрова от &bdquo;Музикаутор&ldquo;.<o:p></o:p></span>

Режимът, свързан с концертната дейност, беше представен от възпитаничката на катедрата г-жа Росина Петрова от „Музикаутор“.

За дигиталния дисбаланс и подценяването на авторския труд в онлайн среда говориха възпитаничката на катедрата Румяна Колева, мениджър дигитално лицензиране в &bdquo;Музикаутор&ldquo;, и Гергана Гайтанджиева, мениджър лицензиране на механични и дигитални права на &bdquo;Музикаутор&ldquo;.

За дигиталния дисбаланс и подценяването на авторския труд в онлайн среда говориха възпитаничката на катедрата Румяна Колева, мениджър дигитално лицензиране в „Музикаутор“, и Гергана Гайтанджиева, мениджър лицензиране на механични и дигитални права на „Музикаутор“.

СОИС нарежда България на последно място по защита на авторския труд. Дори Македония, която не е членка на ЕС, се представя по-добре от нас. Международно изследване показва, че сивият сектор в България е огромен, подчерта г-н Иван Димитров, изпълнителен директор на &bdquo;Музикаутор&ldquo;.

СОИС нарежда България на последно място по защита на авторския труд. Дори Македония, която не е членка на ЕС, се представя по-добре от нас. Международно изследване показва, че сивият сектор в България е огромен, подчерта г-н Иван Димитров, изпълнителен директор на „Музикаутор“.

Гледната точка на &bdquo;Филмаутор&ldquo; за авторските възнаграждения в контекста на дисбаланса в аудиовизуалната индустрия беше представена от г-жа Мария Палаурова, изпълнителен директор на фирмата.

Гледната точка на „Филмаутор“ за авторските възнаграждения в контекста на дисбаланса в аудиовизуалната индустрия беше представена от г-жа Мария Палаурова, изпълнителен директор на фирмата.

Темата &bdquo;Актуални въпроси в правната уредба на обекти на индустриалната собственост &ndash; патенти, марки, географски означения&ldquo; беше представена от възпитаничката на катедрата д-р Виктория Чорбаджийска-Ангелова и Ивета Плачкова от Манев&amp;Партнърс (<i>на снимката долу</i>).

Темата „Актуални въпроси в правната уредба на обекти на индустриалната собственост – патенти, марки, географски означения“ беше представена от възпитаничката на катедрата д-р Виктория Чорбаджийска-Ангелова и Ивета Плачкова от Манев&Партнърс (на снимката долу).

Галерия снимки от Кръгла маса на тема „Световен ден на интелектуалната собственост в България“ ...